فهرست مطالب
طرح توجیهی و اهمیت آن
صاحب کسب و کاری هستید و سرمایه گذار از شما طلب طرح توجیهی میکند؟ اما نمیدانید طرح توجیهی دقیقا چیست و چه کاربردی دارد؟ چرا طرح توجیهی در پذیرش شرکت شما توسط سرمایه گذار تاثیر گذار است؟ پس از سرچ این کلید واژه و بالاآمدن نتایج گوگل، شاید این سوالات هم اکنون در ذهن شما نیز وجود داشته باشد!
یک گزارش طرح توجیهی درواقع پاسخگوی میزان عملی بودن یک پروژه میباشد، یک بررسی حیاتی که به شما کمک میکند واقع بینانه تر عمل کنید، پس مقاله امروز از تدبیر سینا را دنبال کنید زیرا پاسخگوی بسیاری از سوالات شماست، با ما همراه باشید.
طرح توجیهی چیست؟
طرح توجیهی گزارشی ست که همه جوانب پروژه پیشنهادی شما را می سنجد تا به سرمایه گذار یا اصلا خود کارفرما نشان دهد که این پروژه ارزش سرمایه گذاری دارد یا نه؟
طرح توجیهی با نشان دادن نقاط ضعف و قوت پروژه این امکان را به شما می دهد که در برابر خطرات احتمالی آینده آماده باشید و توانایی مقابله با آن را داشته باشید.
گاهی ممکن است پروژه شما از نظر فنی امکان پذیر باشد، حتی دانش فنی پیاده سازی آن را نیز داشته باشید اما از نظر اقتصادی صرفه نداشته باشد یا خروجی مورد نظرتان ایجاد نشود.
در اینجا استفاده از طرح توجیهی قبل از شروع پروژه از هزینه های بیهوده می کاهد و برای شما چشم انداز مناسبی از عملی بودن پروژه ایجاد میکند.
و در نهایت این نتیجه طرح توجیهی شماست که سرمایه گذار را جذب پروژه بکند یا نه؟!
اهمیت طرح توجیهی چیست؟
- متقاعد کردن سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری
- متقاعد کردن بانک ها برای دریافت وام
- آشنایی با نقاط ضعف و قوت پروژه
- کاهش هدررفت هزینه ها
- سندی بر ارزشمندی و عملیاتی بودن پروژه
پس از آشنایی با چیستی و اهمیت طرح توجیهی حال نوبت به بررسی انواع طرح توجیهی می رسد، پس در ادامه باما همراه باشید.
انواع طرح توجیهی چیست؟
طرح توجیهی دارای 5 شکل می باشد که انجام هر یک به طور مستقل نقش به سزایی در مدیریت پروژه دارد، برای آشنایی بیشتر با انواع طرح توجیهی پاراگراف های بعدی را دنبال کنید.
طرح توجیهی اقتصادی
در این نوع از طرح توجیهی به این موضوع می پردازید که آیا شرکت شما قادر است با اجرای پروژه پیشنهادی هزینه های تولید و سود سرمایه گذاران را بپردازد و به چه هزینه کرد هایی برای استارت پروژه خود نیاز دارد.
طرح توجیهی فنی
در این نوع از طرح توجیهی شما به بررسی دانش فنی لازم، نیروی فنی لازم و تجهیزات مورد نیاز سخت افزاری و فیزیکی برای تولید محصول و استارت زدن پروژه پیشنهادی خود می پردازید.
طرح توجیهی قانونی
هر پروژه ای قاعدتا نیازمند پایبندی به قوانین و دریافت مجوز های خاصی است، چرا که بناست به مشتری عرضه شود، بنابراین پایبندی پروژه خود به قوانین و دریافت انواع تعهدات و مجوز های لازم را می توانید در این نوع از طرح توجیهی بدست بیاورید.
طرح توجیهی عملیاتی
ما باید بدانیم که پروژه ما توانمندی برطرف کردن نیاز مشتری را دارد؟ و اصلا مطابق با نیاز مشتری است؟ آیا اهداف صاحب ایده در این پروژه اتفاق می افتد؟ پاسخ این سوال ها را می توانید با انجام این نوع از طرح توجیهی به دست بیاورید.
طرح توجیهی زمان بندی
همه ما خوب میدانیم که اگر یک پروژه در زمان درست شروع و به پایان نرسد چه ضرر های مالی و اقتصادی را می تواند متحمل یک تیم استارتاپی بکند، این نوع از طرح توجیهی بر زمان بندی درست مجموعه برای شروع فعالیت تمرکز میکند.
توجه داشته باشید که دارا بودن طرح توجیهی فنی و اقتصادی در کنار عملیاتی یک مزیت مهم در جهت جذب سرمایه گذاران و ایجاد رویکرد مثبت به پروژه ایجاد خواهد کرد.
مراحل گزارش طرح توجیهی چیست؟
- سابقه و تاریخچه طرح
- بازار و ظرفیت تولید
- مواد اولیه و منابع مورد نیاز (انسانی، تجهیزاتی و..)
- موقعیت و محل راه اندازی پروژه طراحی پروژه
- برآورد هزینه
- ارزیابی مالی اقتصادی
جمع بندی:
در مقاله امروز از تدبیر سینا با چیستی طرح توجیهی آشنا شدیم، گزارشی که یک سند حیاتی برای جذب سرمایه گذاران و افزایش تمرکز تیم استارتاپی بر روی پروژه پیشنهادی خود می باشد. به طوری که طرح توجیهی راهی برای اثبات عملیاتی بودن پروژه شما و متقاعد کردن سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری میباشد.
درواقع طرح توجیهی علاوه بر کمک به تامین مالی، تیم شما را نسبت به خطرات پیش روی آینده آگاه کرده و توانایی ایجاد استراتژی مقابله را فراهم میکند، در نهایت باید بدانید که استفاده از طرح توجیهی یک گزارش مهم در جهت پیشبرد پروژه های شما خواهد بود.
مشاوره طرح توجیهی پروژه اقتصادی
شرکت نوآوری و فناوری تدبیر سینا با داشتن متخصصان با تجربه در حوزه اکوسیستم فناوری کشور، آماده خدمت رسانی در حوزه آماده سازی طرح توجیهی طرح های اقتصادی، طرح توجیهی فنی و اقتصادی می باشد، در صورت هرگونه ابهام و نیاز به مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.