preloader

جذب سرمایه و سرمایه گذار؛ بهترین و آسان ترین روش کدام است؟

جذب سرمایه

جذب سرمایه و سرمایه گذار؛ 11 روش مهم جذب سرمایه گذار

جذب سرمایه یکی از ارکان اصلی موفقیت هر کسب وکار است، به طوری که با پیشروی مراحل چرخه رشد هر استارتاپ، میزان سرمایه مورد نیاز شما نیز افزایش می یابد، بنابراین برای رشد کسب وکار خود نیاز به جذب سرمایه مناسب دارید، همچنین معمولا سرمایه گذارانی که در یک حوزه سرمایه گذاری میکنند دارای تجربه زیادی در حوزه مورد نظر هستند و معیار ها و روش های خاصی را دنبال میکنند که به راحتی میتوانند کسب وکار موفق و پربازده را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند، به همین دلیل در این مقاله از تدبیر سینا قصد داریم روش های جذب سرمایه گذاران را با همدیگر بررسی کرده و سرمایه گذاران را به کسب وکار خود جذب کنیم، با ما همراه باشید.

مراحل جذب سرمایه گذار

1. مشتریان خود را مجذوب کنید!

در قدم اول از جذب سرمایه و صحبت با سرمایه گذاران، شما می بایست مشتریانی داشته باشید که محصول یا خدمت شما را نسبت به بقیه رقبا ترجیح بدهند و حاضر باشند آن را بخرند، در حقیقت با داشتن مشتریان دست به جیب شما به سرمایه گذاران نشان می دهید که محصول شما در حال ارزش آفرینی و حل مشکلی واقعی برای مشتریان است و از این طریق می توانید اعتماد سرمایه گذاران را جلب کنید.

2. اهداف مالی خود را شفاف سازی کنید!

شما به عنوان یک کارآفرین برای جذب سرمایه، باید بتوانید اهداف مالی و میزان سرمایه مورد نیاز خود را به سرمایه گذار بیان کنید، این تخمین از میزان سرمایه مورد نیاز می تواند براساس توضیح نحوه حل مشکل مشتری با کمک محصول شما، تفاوت محصول شما با سایر رقبا و برنامه ریزی شما در جهت ارتقای محصول و جذب متخصصان و ایجاد تیم متناسب با پیشرفت محصول باشد، رویکرد رو به آینده شما در جلب اعتماد سرمایه گذاران بسیار تاثیر گذار است.

3. بیزنس پلن قوی ارائه دهید!

درواقع شما با در دست داشتن یک بیزنس پلن قوی، چشم اندازی از کسب وکار خود ایجاد کرده که شامل تمام جوانب نظیر معرفی تیم مدیرتی خود، معرفی محصول و برنامه تولید و ارتقای آن، پیش بینی های مالی و برنامه بازار یابی میگردد، در حقیقت یک بیزنس پلن قوی نشان دهنده میزان حساسیت شما برروی مشکلات و نواقص احتمالی و راه حل آن است، که گام مهمی در جهت اعتماد سرمایه گذار به کارآفرین در جهت حل مشکلات احتمالی آینده و کمک به جذب سرمایه می باشد.

4. درخواست التماس به سرمایه گذار یا مشاوره؟!

یکی از اقدامات مفیدی که می توانید برای جذب سرمایه انجام دهید این است که به جای درخواست التماس از سرمایه گذار و تزریق سرمایه، به صورت مشاور از او استفاده کنید زیرا سرمایه گذاران هر حیطه معمولا تجربه زیادی در آن حوزه دارند، در حقیقت با این روش هم نواقص کسب وکار خود را برطرف میکنید و هم می توانید نظر سرمایه گذار را به کسب وکار خود معطوف کنید، از آنجاییکه سرمایه گذار با مشکلات کسب وکار شما بیشتر آشنا می شود و در حل چالش های آن به شما کمک میکند در بلند مدت موجب جلب اعتماد و نظر وی برای سرمایه گذاری میگردد.

5. سرمایه گذار مناسب پیدا کنید!

برای جذب سرمایه نباید برروی هر سرمایه گذاری تکیه کنیم، بهتر است برای جذب سرمایه درست خودمان سرمایه گذار مناسب را پیدا کنیم، در حقیقت یک سرمایه گذار مناسب در حوزه ما، درک بیشتری از محصول و حل مشکل مشتری خواهد داشت و بهتر می توان نظر وی را جلب کرد، همچنین به سابقه سرمایه گذارن نیز توجه کنیم، اینکه تا چه حد بر تعهدات خود پایبند بوده و سرمایه گذاری های گذشته آنان چگونه بوده است؟!

6. مدل کسب وکار مقیاس پذیر بسازید!

در حقیقت سرمایه گذارن به دنبال کسب وکار هایی زود بازده بوده تا سرمایه خود را با سود مناسب در کمترین زمان ممکن برگردانند، که کارآفرینان با داشتن یک مدل کسب و کار مقیاس پذیر خواهند توانست بدون افزایش هزینه ها به درآمد بیشتری دست یافته و سهم خود را در بازار افزایش دهند، بنابراین در دست داشتن یک مدل کسب وکار مقیاس پذیر نقش مهمی در جذب سرمایه و سرمایه گذار خواهد داشت.

7. واقع بین باشید!

در ارائه طرح خود به سرمایه گذار حالت تهاجمی و تدافعی نداشته باشید بلکه واقع بین و صبور باشید، درخواست های خود را مدام تکرار کنید و سعی کنید سوالات سرمایه گذاران را پیش بینی کنید و برای آنها پاسخ آماده داشته باشید! در حقیقت شما باید به سرمایه گذاران نشان دهید که محصول شما چه ارزشی ایجاد میکند و چه موقع قرار است بازده سرمایه خود را دریافت کنند، رعایت تمامی نکات گفته شده به ارائه موفق و تسلط شما و جذب سرمایه کمک میکند.

جذب سرمایه گذار

8. رشد شرکت در قالب داستان!

نحوه رشد شرکت خود را در قالب داستان بیان کنید، استفاده از این قالب موجب جلب توجه بیشتر سرمایه گذاران شده و بیشتر در خاطر آنها می ماند، همچنین این رویکرد سروصدای زیادی درمورد کسب و کار شما ایجاد میکند که در جذب سرمایه بسیار کمک کننده است.

9. ارزش محصول خود را مشخص کنید!

شما به عنوان یک بنیان گذار باید بتوانید به خوبی محصول خود را معرفی کنید، اینکه دقیقا چه مشکلی را برای مشتری حل میکند و با چه اعتباری مشتری به آن وفادار می ماند و آن را به دیگران معرفی میکند! نشان دهید تفاوت محصول شما با سایر محصول های مشابه چیست؟ و صرفا تغییر ساده ای در محصولات مشابه نمی باشد! همچنین فرصت های گسترش بازار آن را نیز مشخص کنید. برای جذب سرمایه باید بتوانید ارزش خود را مشخص کنید!

10. پیش بینی مالی خود را مشخص کنید!

سرمایه گذارن علاقه مند به نحوه بازگشت سرمایه با حاشیه سود بالا هستند به همین دلیل فایل اکسلی تنظیم کرده و مدل کسب وکار، هزینه ها و درآمد مورد انتظار را براساس تحقیقات بازار شرح دهید، درحقیقت با محاسبه جریان نقدی، سود و زیان در 5 سال اول کسب وکار به سرمایه گذار نشان می دهید که سرمایه به چه صورتی استفاده میشود و این کسب وکار ارزش سرمایه گذاری دارد یا نه!؟ بنابراین برای جذب سرمایه حتما این فایل را در دستور کار خود قرار دهید.

11. فرصت مصاحبه مشتری با سرمایه گذار بالقوه

سرمایه گذاران علاقه مند هستند تا بدانند مشتریان چقدر از استفاده محصول شما راضی و خوشحال هستند ؟ چقدر مشکلات آنها را حل کرده است؟ با ایجاد امکان مصاحبه سرمایه گذاران بالقوه با مشتریان، موجب جلب اعتماد سرمایه گذاران و علاقه مندی آنها به سرمایه گذاری می شوید! که این روش می تواند در جذب سرمایه مفید واقع گردد.

جذب سرمایه (یا تأمین مالی) برای یک شرکت یا تازه‌ تأسیس کسب و کار دارای مزایای بسیاری است. در زیر، مزایای جذب سرمایه ذکر شده‌اند:

1. **توسعه و گسترش**

جذب سرمایه به کسب و کار امکان توسعه و گسترش فراهم می‌کند. این امکان را به شرکت می‌دهد تا به بازارهای جدید و صنایع مختلف وارد شود.

2. **تسریع رشد**

با دریافت سرمایه، شرکت می‌تواند سرعت رشد خود را افزایش دهد. به این ترتیب، فرصت‌های جدید سریع‌تر شناسایی و بهره‌مندی از آنها امکان‌پذیر می‌شود.

3. **تقویت بنیان‌های مالی**

جذب سرمایه به شرکت این امکان را می‌دهد که بنیان‌های مالی خود را تقویت کند و بازدهی مالی بهبود یابد.

4. **تکنولوژی و نوآوری**

دریافت سرمایه به شرکت این فرصت را می‌دهد تا در تحقیق و توسعه، نوآوری و به‌روزرسانی فناوری سرمایه‌گذاری کند.

5. **کسب و جلب استعداد**

شرکت‌های جذب کننده سرمایه، معمولاً جذابیت بیشتری برای استخدام استعدادهای برتر دارند. این استعدادها با داشتن زیرساخت‌های مالی قوی به شرکت ملحق می‌شوند.

6. **مدیریت و بهره‌وری بهتر**

– با تأمین مالی موثرتر، شرکت می‌تواند منابع خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کند و بهره‌وری بالاتری داشته باشد.

7. **استقلال مالی**

جذب سرمایه به شرکت این امکان را می‌دهد که از منابع خود به‌طور مستقل استفاده کند و به دنبال راهبرد‌های مالی بهتر بگردد.

8. **استفاده از تجربیات سرمایه‌گذاران**

سرمایه‌گذاران معمولاً تجربیات و دانش زیادی دارند که می‌توانند آن را به کمک شرکت فراهم کنند.

9. **مدیریت ریسک**

با افزایش منابع مالی، شرکت می‌تواند مدیریت بهتری از ریسک‌ها را انجام دهد و به شکلی مستدام و پایدار به فعالیت‌های خود ادامه دهد.

10. **استعداد بهتر برای جذب سرمایه آینده**

با اثبات موفقیت‌ها و بهره‌وری شرکت به استعداد برای جذب سرمایه آینده نیز افزوده می‌شود.

مشاوره جذب سرمایه

جمع بندی:

در این مقاله سعی شد درمورد روش های جذب سرمایه و سرمایه گذار صحبت کرده و معیار های سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری را مشخص کنیم، بدیهی ست هر چه بیشتر درمورد سرمایه گذار خود بدانیم در جلب آنها موفق تر خواهیم بود.

شرکت دانش بنیان تدبیر سینا به شما در جذب سرمایه کمک می‌کند. کافیست ثبت درخواست کنید.