فهرست مطالب
تاسیس صندوق های پژوهش و فناوری غیر دولتی
اگر علاقه مند به دنیای کسب و کار باشید حتما اسم صندوق های پژوهش و فناوری به گوشتان خورده است.
این صندوقها انواع مختلفی از خدمات مالی (تسهیلات، سرمایهگذاری و مشارکت، صدور ضمانتنامه) و تخصصی تجاریسازی را برای زیست بوم فناوری و نوآوری در هر کشور انجام می دهند.
به همین دلیل حضور صندوق های پژوهش و فناوری در هر حوزه و صنایع می تواند با تمرکز ویژه بر روی حوزه و صنعت مورد نظر، در رشد و پیشرفت آن حوزه، تامین مالی، تجاری سازی و رفع نیاز های فناورانه صنایع بزرگ به طور موثرتری عمل کند.
در همین راستا در این بلاگ از تدبیر سینا به آشنایی با شرایط و فرآیند های تاسیس یک صندوق پژوهش و فناوری در هر صنعت و حوزه مورد نظر شما خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
صندوق های پژوهش و فناوری نهادهایی غیردولتی هستند که در کنار پارک های علم و فناوری، دانشگاهها و سایر مرا کز پژوهشی و نهادهای توسعه فناوری مندرج در ماده (8) آیین نامه اجرایی ماده 44 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، با هدف ایجاد زمینه های مشارکت و سرمایه گذاری بخش غیر دولتی وتامین مالی فعالیتهای پژوهشــی، علمی و فناورانه، شــرکتهای نوپا، فناور ، خلاق، شــتابدهنده ها و شــرکت های دانش بنیان تاسیس شده اند.
میزان سهامداری بخش دولتی در این صندوقها حداکثر 49 درصد و مابقی بخش غیردولتی است و سیاستهای بالادستی مبنی بر تشویق و حضور اکثریت بخش خصوصی است.
پس از آشنایی کلی با صندوق های پژوهش و فناوری در ادامه به شرایط و فرآیند های تاسیس آن خواهیم پرداخت، دوست عزیز با ما همراه باش تا شروع کنیم.
شرایط عمومی تاسیس صندوق های پژوهش و فناوری غیردولتی:
1- متقاضیان دارای شخصیت حقوقی باشند و به صورت مستقیم سهامدار صندوق دیگری نباشند.
2- متقاضیان توان تأمین سرمایه لازم برای تأسیس صندوق را داشته باشند.
3- ترکیب شرکت متقاضیان صنایع و هر حوزه در صندوق به گونهای باشد که تخصص در حوزه فناوری و نوآوری و تجربه مالی و سرمایهگذاری داشته باشند و بتوانند اهداف مورد نظر برای صندوق را دنبال نمایند.
4- در انتخاب و پیشنهاد اعضای هیأت مدیره، افرادی معرفی شوند که دارای سابقه فعالیت مرتبط در حوزه فناوری و نوآوری بوده و یا از سوابق و تجربه در حوزه مالی و سرمایهگذاری برخوردار باشند.
5- دلایل توجیهی صندوق برای ورود به فضای رقابتی زیستبوم صندوق های پژوهش و فناوری و سایر نهادهای مالی، به صورت مستدل و متقن تشریح شود.
شرایط اختصاصی تاسیس صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی:
حداقل سرمایه اولیه برای اخذ مجوز تأسیس مطابق جدول زیر تعیین میگردد که به صورت نقد و به پول رایج کشور پرداخت میشود.
گستره جغرافیایی |
شرح | حداقل سرمایه ثبتی(میلیارد ریال) | زمان تأدیه سرمایه(سال) |
تهران، مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم و اهواز |
شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت |
100 |
1 |
مناطق کمتر توسعه یافته |
مصوبه شماره 262650/ت 48874هـ مورخ 28/12/1391 هيئت وزيران در خصوص فهرست مناطق كمترتوسعه يافته |
30 |
2 |
سایر | 50 |
1 |
نکات مهم درمورد حداقل سرمایه ثبتی
- صندوقهایی که در مناطق کمتر توسعه یافته تأسیس میشوند سرمایه را طی دو سال و صندوق هایی که در کلان شهرها و سایر مناطق تأسیس میشوند سرمایه را طی یک سال به طور کامل پرداخت میکنند.
- در صورتیکه متقاضی، درخواست تاسیس صندوق تخصصی مساله محور یا فناوری محور داشته باشد، حداقل سرمایه ثبتی صندوق 100میلیارد ریال بوده که باید در مدت یک سال پرداخت شود.
- تأمین سرمایه صندوق نباید به طور مستقیم یا غیرمستقیم از محل تسهیلات دریافتی از بانک ها، صندوقهای مالی، موسسات اعتباری غیربانکی و سایر بنگاه های واسطه پولی اعم از دولتی و غیردولتی تحت نظارت بانک مرکزی تأمین شود.
احراز شرایط به منظور اخذ مجوز چگونه ایجاد می شود؟
ظرف 30 روز کاری پس از ارسال مدارک به دبیرخانه کارگروه صندوق پژوهش و فناوری، اطلاعات اخذ شده در 4 سطح بررسی می شود:
- سطح اول: ارزیابی ترکیب سهامداران و هویت سنجی سهامداران بخش خصوصی از طریق سامانه اداره ثبت شرکت ها به منظور تاکید بر حضور سهامداران خصوصی با سابقه و با تجربه در حوزه های فناوری و نوآوری، صنعتی و مالی؛
- سطح دوم: بررسی مدل کسب و کار صندوق؛
- سطح سوم: اهلیت سنجی و بررسی صلاحیت هیات مدیره از طریق بررسی رزومه و مصاحبه با آنها به منظور استفاده از نیروهای متخصص در حوزه های فعالیت صندوق؛
- سطح چهارم: ارزیابی ظرفیت مالی سهامداران؛
پس از آشنایی با شرایط تاسیس حال زمان آشنایی با فرآیند تاسیس صندوق های پژوهش و فناوری رسیده است، با ما همراه باشید.
فرآیند اخذ مجوز به منظور تاسیس صندوق پژوهش و فناوری:
- ارائه درخواست تاسیس صندوق پژوهش و فناوری
- چه مدارکی نیاز داریم؟
- نامه درخواست تاسیس صندوق و معرفی نماینده پیگیری؛
- کاربرگ اطلاعات درخواست کنندگان مجوز تأسیس صندوق پژوهش و فناوری؛
- اسناد مثبته مورد درخواست در کاربرگ (اساسنامه، سوابق کاری، اسناد مالی (صورت های مالی حسابرسی شده یا اظهارنامه مالیاتی)، آگهی روزنامه رسمی تاسیس و آخرین تغییرات هر یک از متقاضیان)؛
- ارائه مدل کسب و کار و پیش بینی عملیاتی 3 ساله صندوق
- معرفی مدیران پیشنهادی صندوق
- چه مدارکی نیاز داریم؟
- ارائه رزومه کاری و تحصیلی و رضایت نامه اعتبار سنجی برای تمامی هیئت مدیره پیشنهادی؛
- کاربرگ نهایی درخواست تأسیس (همراه با مهر و امضا توسط تمامی سهامداران)؛
- دریافت مصوبه تاسیس از کارگروه؛
- این بخش شامل چه مواردی است؟
- معرفی مدیرعامل پیشنهادی؛
- معرفی بازرسان/ حسابرسان اصلی و علی البدل؛
- دریافت مصوبه مجوز تاسیس صندوق پژوهش و فناوری از دبیرخانه کارگروه؛
- ثبت رسمی صندوق با مراجعه به اداره ثبت شرکتها و ثبت صندوق پژوهش و فناوری
توجه: اعتبار مجوزی که کارگروه هدایت و نظارت ارائه میکند 6 ماهه است، که در این بازه به منظور ثبت رسمی صندوق می بایست اقدام شود.
- دریافت مجوز فعالیت از دبیرخانه کارگروه
برای تسهیل فرآیند اخذ مجوز راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری از چه نهادی مشاوره بگیرم؟
شرکت دانش بنیان نوآوری و فناوری تدبیر سینا با چندین سال سابقه در حوزه نوآوری و فناوری جهت ارتقای اکوسیستم فناوری کشور، با داشتن متخصصان کارآمد در این حوزه، آماده خدمت رسانی به صنایع و شرکت های بزرگ جهت اخذ مجوز تاسیس صندوق های پژوهش و فناوری غیردولتی، راه اندازی کارخانه نوآوری، مراکز نوآوری، شتابدهنده ها، صندوق های خطر پذیر شرکتی می باشد.
درصورت داشتن هرگونه ابهام و نیاز به مشاوره، کافیست با کارشناسان دپارتمان ایجاد و توسعه نهاد های علم وفناوری تماس حاصل فرمایید.