شرکت های دانش بنیان امروزه جایگاه ویژه ای یافته اند. این جایگاه تا بدان جا است که فرایند ثبت شرکت های دانش بنیان متفاوت تر از شرکت های دیگر است. علاوه بر تفاوت در ثبت شرکت دانش بنیان، این شرکت ها از مزایای متفاوت و متنوعی نیز برخوردار هستند. از جمله مزایایی که شرکت های دانش بنیان در صورت حصول شرایط می توانند استفاده کنند، معافیت مالیاتی است. به عبارت دیگر معافیت مالیات شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها شرایط خاصی دارد.
ما در این مطلب به صورت خاص در خصوص معافیت مالیاتی این شرکت ها مباحثی را مطرح می کنیم.
درآمد مشمول مالیات شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان ناشی از قراردادها و فعالیت های تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط، توسط همان شرکتها و مؤسسات دانش بنیان به مدت ۱۵ سال پس از تاریخ صدور مجوز برای هر شرکت یا مؤسسه دانش بنیان از مالیات موضوع ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم و همچنین از پرداخت عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی با رعایت سایر مقررات آیین نامه اجرایی مربوطه، معاف هستند.
معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها
یکی از امتیازاتی که شرکت های دانش بنیان از آن برخوردار هستند، معافیت مالیاتی است.
معافیت مالیاتی این شرکت ها شرایط خاص خود را دارد. برای فهم مطلب معافیت مالیات شرکت های دانش بنیان باید بین دو دسته از شرکت های دانش بنیان تمایز قائل شویم. به عبارت دیگر معافیت مالیاتی بین شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری با شرکت های خارج از پارک تفاوت هایی دارد.
قوانین معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها
برابر با اصل ۵۱ قانون اساسی هیچ مالیاتی وضع نمی شود مگر به موجب قانون و هیچ معافیت و بخشودگی داده نمی شود مگر به موجب قانون.
از مهم ترین حمایت ها و تسهیلات قابل اعطاء به شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان عبارت است از معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال.
در حقیقت استارتاپ های واقع در پارک های علم و فناوری با دارا بودن شرایط فعالیت در پارک و همچنین شرکت های دانش بنیان در صورت ثبت معافیت در مجوز معاف از مالیات هستند.
به عبارت دیگر شرکت ها و موسساتی که مشمول قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان باشند می توانند از معافیت مالیاتی استفاده نمایند.
این شرکت ها و موسسات باید بعنوان دانش بنیان تولیدی نوع یک و یا نوپا نوع یک تایید شوند و محصولات دانش بنیانشان از سطح تکنولوژی بسیار بالایی برخوردار بوده و ارزش افزوده قابل توجهی را ایجاد نماید.
این شرکت ها و موسسات، تنها می توانند برای کالاهای دانش بنیان خود معافیت مالیاتی دریافت کنند.
به عنوان مثال: اگر شرکتی دارای ۵ محصول باشد که ۲ محصول آنان به عنوان دانش بنیان نوع یک تایید و ۳ محصول دیگر ایشان مردود شده باشد، این شرکت تنها برای ۲ محصول تایید شده می تواند تا ۱۵ سال معافیت مالیاتی بگیرند.
اعطای معافیت عوارض، حقوق گمرکی و سود بازرگانی جهت واردات ماشین آلات، تجهیزات، مواد اولیه، کالا و قطعات مورد نیاز برای تولید کالا و خدمات دانش بنیان در حوزه فناوری برتر در صورتی معاف از مالیات خواهد بود که موارد ذکر شده با ارزش افزوده بالا بوده و می بایست رسماً توسط شرکت ها و موسسات دانش بنیان خارج از کشور وارد شده باشد.
همچنین معافیت عنوان شده شامل مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود.
شرکت توسعه نوآوری و فناوری تدبیر سینا ارائهدهنده خدمات مالی، ارزیابی و ارزشگذاری طرحها و کسب و کارها با تکیه بر ۱۵ سال تخصص و تجربه خود در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور به موسسات و شرکتهای دانشبنیان و فناور در سراسر کشور در خصوص دریافت انواع خدمات ارائه شده شما را تا دریافت خدمات همراهی میکند.